• info@panocuyuz.com
  • +90(501) 321 5857

HABER DETAYI

12 Şubat 2019 13:13

Hareketli Kablo Taşıyıcılar/Hareketli Kablo Kanalları

Hareketli Kablo Taşıyıcılar/Hareketli Kablo Kanalları

Özellikle makinelerde ve endüstride otomasyon sistemlerinde ve mobil hidrolik sistemlerde hızlıca artan uygulama alanlarında kullanılmaya başlayan hareketli kablo kanalları ve kablo taşıyıcı sistemleri, gerek elektrik güç ve/veya sinyal kablolarının gerekse hidrolik ve pnömatik hortumların korunması için kullanılmakta. Plastik PA6 %30 Cam elyaf malzemeden üretilen bu tür kanallar yüksek mekanik mukavemet, düşük sürtünme katsayısı, kendinden yağlayıcı, şok emici ve susturucu, yağ direnci gibi üstün özellikler sayesinde özelliklere makinelerde hareketin olduğu her yerde kullanıcı ve uygulayıcılara kolaylıklar sağlamakta. Makinelerin düşük, yüksek sıcaklık (-30 C….+130 C) ve yüksek nem gibi çalışma ortamlarından etkilenmeden kablolar, hidrolik ve pnomatik hortumlar koruma altına alınmaktadır.
Son yıllarda üretimde makinlerin ve otomasyonun giderek artması sonucu CNC Router üreticileri, Abkant presler, Lazer kesim makineleriı üreticileri, PVC makinesi üreticileri, Ağaç işleme makineleri, kaynak makinesi Vinçler ve platformlar endüstriyel otomasyonda hareketin olduğu her yer hareketli kablo taşıyıcılar için uygun kullanmı alanları bulunduruyor.
Plastik hafif, orta ve ağır seri ve çelik seri olarak üretilen hareketli kablo taşıyıcılar kablo ve hortumların uzun yıllar sorunsuz ve sıkıntısız çalışabilmesi için imkan sağlıyor. Sinyal kablolarının ve CAT haberleşme kablolarının taşınmasında plastik hafif seri, güç ve sinyal kabloları ve pnomatik / hidrolik hortumlarda plastik orta seri, çok ağır kablo yükleri ve hidrolik hortumların taşınabildiği plastik ağır seri ve çelikhane/ haddehane gibi sıcaklığın ve ağır çalışma koşullarının bulunduğu alanlarda Çelik seri kablo taşıyıcı sistemleri ile tüm kablolar ve hortumlar koruma altında tutuluyor.
Piyasa de kablo taşıyıcı, hareketli kablo kanalı, tranket, kablo paleti gibi isimlerle aranan hareketli kablo taşıyıcı sistemleri için sipariş verirken dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta bulunuor.
Özellikle kullanılacak miktar yani uzunluk L, HM hareket mesafesi, X montaj yüksekliği
Y Radius mesafesi, H Hatve ile ifade ediliyor ediliyor ve aşağıdaki formüllerle hesaplamalar yapılıyor.

Hareketli kablo taşıyıcı sistemlerinde sipariş verilirken dikkat edilmesi gereken bir kaç önemli adımdan bahsetmek gerekirse;
Uygulamaya göre plastik, çelik veya alüminyum çıtalı plastik hareketli kablo taşıyıcı sistemleri seçildikten hemen sonra iç yükseklik A (mm) belirtilmeli, uygulama alanına göre A içten açılır seri, B dıştan açılır seri, Y yarı açık (dıştan kapalı içten çıtalı) seri, K hepsi kapalı, AL Alüminyum çıtalı seri seçilmeli
ve sonrasında dış genişlik D (mm) ve kıvrılma yarıçapı R belirlenerek sipariş oluşturulmalıdır.
Hareketli kablo taşıyıcı sistemlerinin seçimine göre kanal içi için uygun dikey ve yatay seperatörler ve plastik veya metal ayaklar seçilerek uygulamaya kolayca geçilir.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.