• info@panocuyuz.com
  • +90(501) 321 5857

Uzman Elektrik Pano İmalat San. ve Tic. Ltd. Şti.

TAKİBE AL FAVORİLERE EKLE
721 ZİYARETÇİ
  • YETKİLİ KİŞİ: Belirtilmemiş
  • ADRES: Ulus ANKARA
  • TELEFON: Belirtilmemiş
  • SOSYAL MEDYA:
AÇILIŞ - KAPANIŞ 08:30-18:00
SERVİS YERLERİ TÜRKİYE

FİRMA HAKKINDA

Firmamız 2002 yılında kurulmuş olup her türlü işletmenin ve tesisin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde pano imalat montaj ve devreye alma hizmeti sunmuştur,

Elektrik panosu elektrik tüketimi yapan tüm ekipmanların ve elektrik tesisatının Güvenli çalışmasını sağlayan cihazların biraraya geldiği bir sistemdir. Elektrik pano içerisinde bulunan sayaç , bara, kontaktör ,röle,kondansatör,Ölçü aletleri,kontrol kartları, şalterler, ekran, sinyal lambası gibi parçaların yönetmeliklere uygun imalat ve montajı firmamız Tarafından yapılmaktadır.

Elektrik panolarına ne kadar kolay müdahele edilirse güvenlik ve Kontrolü o kadar verimli olur. Arızaların ve montajın hızlı bir şekilde yapılması sağlanır.Elektrik pano montajı yapıldıktan sonra topraklama irtibatı çok Önemlidir,insanların can güvenliği açısından yapılması zorunludur. Elektrik panosuna bağlanan güç kabloları yüksek Akım geçmesinden dolayı manyetik Akım oluşur, indiksiyon akımlarının etraftaki canlılara zarar vermemesi ve elektrik panosunun Güvenli çalışması için bütün parçaları topraklanır.

PANO ÇEŞİTLERİ
1) kompanzasyon panoları
2)otomasyon panoları
3) mcc panoları
5)aydınlatma panoları
6)uzaktan kumanda panoları
7)tali dağıtım panoları
8)harici tip panolar
9)sayaç panoları
10)Dikili tip pano çeşitleri

Elektrik pano bakımıda çok Önem taşımaktadır, elektrik panolarının iş güvenliği , iş sağlığı, ve iş süreçlerinin kesintisiz sürdürebilmesi açısından bakımları yapılmalıdır. Elektrik panosu işletmenin beynidir, ve sürekli konusunda profosyonel personel Tarafından periyodik olarak ağır bakımları yapılması gerekmektedir.

Rutin olarakta topraklama testi, elektriksel işlevsellik testi, yalıtım testi, koruma tedbirleri, kablo Bağlantı noktaları Kontrolü yapılmalıdır.

Akım geçen iletken üzerinde ısınma ve soğuma oluşmaktadır. Her ısınma ve soğuma sonucunda iletken pabuç bağlantılarında yüzeysel genişleme oluşacağından dolayı bu noktaların Tork ile sıkılması ileride oluşabilecek arızaların önüne geçebilecek bir çözümdür…

Pano Bakımı Yapmanın Faydaları Nelerdir?

İşçi sağlığı ve iş güvenliği açısından önem sahibidir.

Çalışma ve yaşam alanlarında yüksek performans ve konfor sağlar.

Ekipmanlara güvenli bir şekilde çalışma olanağı sağlar.

Tesiste, elektrik ile çalışan ekipmanların dağınık duruşlarını engeller.

Kullanılan ekipmanların ömrünü uzatır.

Meydana gelecek arızalar önlendiği için işletme maliyetleri azalır.

Meydana gelebilecek zaman ve üretim kayıpları engellenir.

Elektrik Pano bakımı önemlidir. Elektrik panolarının, iş güvenliği, işçi sağlığı ve iş süreçlerindeki sorunlarla zaman ve kalite sıkıntısına düşmeden hızlı bir şekilde sürdürülebilmesi bakımından bakımları mutlaka yapılmalıdır.

Elektrik panosu işletmelerin kalbidir ve sürekli, bu alanda uzman kişiler tarafından kontrol edilmelidir. Periyodik olarak da ağır bakımlarının yapılması gerekmektedir.

Elektrik sistemindeki eskimiş, yenilenmesi gereken kablo, fan,kontaktör, kondansatör, sigorta, trafo, motor, ups, plc, akü, röle gibi cihazların bakımları yapılmalıdır. Zira sistem bu cihazlar vasıtasıyla kalitesini korumaktadır. Arıza giderilemezse yenisi ile değiştirilmeli gereken ayarlamalar yapılarak eski görevini yapması sağlanmalıdır.

FİRMA HAKKINDA YORUM YAP

FİRMA HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.